2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Állattenyésztés

Bill Gates a csirketartásban is fantáziát lát

Csirkéket adományoz az afrikai rászorulóknak Bill Gates amerikai milliárdos üzletember, hogy enyhítse a mélyszegénységet. Szerinte a csirketartás jó befektetés, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A Szaharától délre fekvő térségben mélyszegénységben élőkön próbák segíteni Bill Gates, aki csirkéket adományoz a rászorulóknak – írja az Origo. A világ leggazdagabb emberei közé sorolt amerikai üzletember egy Twitter-üzenetben maga is úgy fogalmazott: " Ha mélyszegénységben élnék, szeretnék csirkéket nevelni".

A milliárdos most százezer, szükséges oltásokkal ellátott csirkét adományoz egy programban a rászorulóknak. Szerinte a csirketartás nem költséges, jó befektetés és segít abban, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak. Ha egy gazda öt csirkével kezdi a tenyésztést, egy év alatt ezer dolláros jövedelemhez juthat, míg ma a mélyszegénységben élők évente legfeljebb 700 dollárt keresnek.

Bill Gates azt szeretné elérni, hogy a vidéki afrikai családok 30 százaléka tenyésszen csirkét, szemben a jelenlegi 5 százalékkal. Ugyanakkor a csirkeadomány egyes afrikai kritikusai úgy vélik, hogy a program inkább csak jó reklám, és nem oldhatja az afrikai szegények problémáit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu