Bill Gates a csirketartásban is fantáziát lát

agrarszektor.hu
Csirkéket adományoz az afrikai rászorulóknak Bill Gates amerikai milliárdos üzletember, hogy enyhítse a mélyszegénységet. Szerinte a csirketartás jó befektetés, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Szaharától délre fekvő térségben mélyszegénységben élőkön próbák segíteni Bill Gates, aki csirkéket adományoz a rászorulóknak - írja az Origo. A világ leggazdagabb emberei közé sorolt amerikai üzletember egy Twitter-üzenetben maga is úgy fogalmazott: " Ha mélyszegénységben élnék, szeretnék csirkéket nevelni".

A milliárdos most százezer, szükséges oltásokkal ellátott csirkét adományoz egy programban a rászorulóknak. Szerinte a csirketartás nem költséges, jó befektetés és segít abban, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak. Ha egy gazda öt csirkével kezdi a tenyésztést, egy év alatt ezer dolláros jövedelemhez juthat, míg ma a mélyszegénységben élők évente legfeljebb 700 dollárt keresnek.

Bill Gates azt szeretné elérni, hogy a vidéki afrikai családok 30 százaléka tenyésszen csirkét, szemben a jelenlegi 5 százalékkal. Ugyanakkor a csirkeadomány egyes afrikai kritikusai úgy vélik, hogy a program inkább csak jó reklám, és nem oldhatja az afrikai szegények problémáit.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?