Egyelőre vágyálom a 6 millió sertés

agrarszektor.hu
A 2012-ben elfogadott sertésstratégia 6 milliós állománynagyságot vázolt fel elérendő célként. Ehhez képest ma ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az elmúlt években bevezetett intézkedések, így például a sertésstratégia és az állatjóléti, tenyésztésszervezési támogatások egyaránt hozzájárultak a sertéságazat mai sikeréhez - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének (MOE) konferenciáján.

A KSH adatait böngészve kiderül, hogy ma ismét kevesebb, mint 180 ezer a kocák létszáma, ebből a MOE nyilvántartása szerint alig 10 ezer a mangalica. A teljes sertésállomány nagysága 2,8 millió egyedre zsugorodott. Tény, hogy a 2014-ben  meghirdetett orosz embargó rendkívül kedvezőtlen piaci helyzetet teremtett Európában, amit két éven át nyögött az ágazat, ám a tavalyi év visszaesése nehezen magyarázható. Az meg szinte a csodával határos, hogy 2017 első tizenegy hónapjában 130 ezer tonna volt a sertéshúsexportunk, 4,8 ezer tonnával bővült a kivitt mennyiség 2016-hoz képest, miközben (a magasabb áraknak köszönhetően) 10 százalékkal emelkedett az export értéke is.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?