Egymilliárdot kaphat a baromfiipar a foglalkoztatási krízisre

agrarszektor.hu
Egymilliárd forintos támogatást nyújtana a baromfiipari vágó- és feldolgozóüzemeknek a madárinfluenza miatt a kormány. A forrásokkal a foglalkoztatási problémákat kezelnék.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az úgynevezett "Azonnal cselekszünk" programban legfeljebb egymilliárd forint csekély összegű (de minimis) támogatást nyújtana a kormány a hazai baromfiágazati vágó- és feldolgozóüzemeknek - derül ki a kabinet határozatából. A forrásokkal a január elseje után felmerült foglalkoztatási problémákat kezelnék.

Az okoz foglalkoztatási gondokat, hogy több üzemnek részben vagy teljesen le kellett állnia, mivel az alapanyagul szolgáló szárnyasokat a madárinfluenza miatt ki kellett irtani. A támogatási konstrukciót a nemzetgazdasági miniszternek kellett kidolgoznia április 30-ig.

A kormány azt már korábban bejelentette, hogy a baromfitermelőknek 1,7 milliárd forint de minimis jövedelempótló támogatást nyújt a madárinfluenza miatti károkra. Ennek konstrukcióját szintén április 30-ig kell kialakítania a földművelésügyi miniszternek.

Az összesen 2,7 milliárd forint de minimis támogatást a közvetlen állami kártalanításokon felül vehetik igénybe az érintett piaci szereplők. A közvetlen károk meghaladják az 5 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?