2018. március 24. szombat Gábor, Karina

Hírek - Állattenyésztés

Elindultak a pozitív trendek a hazai szarvasmarha-ágazatban

Az elmúlt hat év alatt Magyarország baromfiágazatának gazdasági teljesítménye a negyedével nőtt, ez uniós szinten a hetedik legnagyobb bővülés volt. A legnagyobb arányban a tagországok közül viszont Magyarország szarvasmarha-állománya emelkedett az utóbbi években.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Az európai uniós tagországok közül Magyarországon bővült a legnagyobb arányban a szarvasmarha-állomány az utóbbi években. A baromfiágazat gazdasági teljesítménye a negyedével nőtt a 2010-2016 közötti időszakban, ami a hetedik legnagyobb bővülés az unióban - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kaposvári Állattenyésztési Napok és a Magyar lótenyésztési napok megnyitóján.

A termeléshez kötött támogatásokon keresztül, állatlétszám alapján évente 40 milliárd forintot kapnak az állattartók, és további 8 milliárd forintot fordít az agrártárca a fehérjetakarmányok termesztésének támogatására. A vidékfejlesztési program jelentős támogatást nyújt az őshonos állatfajták tartásához, a hozzájuk kapcsolódó kultúrtörténeti értékek megismertetéséhez.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu