Illegális takarmányokat foglalt le a Nébih

agrarszektor.hu
Több mint 100 tonna jelöletlen, részben illegális takarmányt foglalt le Pest megyében két helyszínen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A még folyamatban lévő eljárásokban milliós nagyságrendű bírság várható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy időben, két helyszínen tartottak összehangolt ellenőrzést, egy illegális takarmány előállítónál és egy bejelentett, előállítással is foglalkozó nagykereskedőnél vizsgálódtak. A Nébih tájékoztatása szerint az eljárás során több mint 100 tonna takarmány-alapanyagot és készterméket, valamint antibiotikum tartalmú állatgyógyszert foglaltak le.

Milyen változások várhatók az idén a takarmánypiacon? Drágább, vagy olcsóbb lesz-e a takarmány? Erről is szó lesz az Agrárium 2017 Konferencián március 8-án Kecskeméten.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az első helyszínen a garázsban összesen csaknem 12 tonna, nem nyomon követhető takarmánykeveréket és alapanyagot találtak. Az érintett úgy nyilatkozott, hogy mintegy 30 sportgalamb tartó, valamint saját 150 postagalambja számára készített takarmánykeveréket. Az alapanyagokat és termékeket a Nébih kivonta a forgalomból, forgalmazásukat megtiltotta, valamint azokat hatósági zár alá helyezte.

A második helyszínen takarmánykeveréket és állatgyógyszert vásároltak az ellenőrök, és megállapították, hogy az üzemben nem nyomon követhető módon állítanak elő takarmányt. A felhasznált alapanyagok jelöletlenek voltak, továbbá a próbavásárláson vett állatgyógyszernek a forgalomba hozatalhoz szükséges engedélye nem volt. Az egységben higiéniai hiányosságokat is megállapítottak.

A feltárt hibák miatt a Nébih összesen mintegy 83 tonna alapanyag és 12 tonna késztermék, továbbá 5 doboz antibiotikum tartalmú állatgyógyszer forgalomból történő kivonását rendelte el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?