Kampányt indítottak, hogy együnk több sertéshúst

agrarszektor.hu
Sertéshúsfogyasztást népszerűsítő kampányt indított a napokban az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a Földművelésügyi Minisztérium (FM) támogatásával. A kampány részeként az AMC és a VHT együttműködési megállapodást írt alá, amellyel a hazai sertésállomány csökkenésének megállítására törekednek.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Február 7-étől hét héten át, országszerte összesen 23 áruházban és üzletben népszerűsíti a sertéshús fogyasztást az AMC és a VHT - jelentették be a szervezetek. A kóstoltató kampányok - amelyek április 30-ig tartanak - két kiskereskedelmi lánc (Auchan és Spar) áruházaiban, illetve kisebb vidéki húsüzletekben (Babati Húsbolt, Hajdúhús, Szerencsi Húsbolt) zajlanak majd, ezen kívül Budapesten a Fehérvári úti, a Rákóczi téri valamint a Fővám téri Vásárcsarnokban. A kóstoltatások mellett a húsvéti időszakban médiakampányt is szerveznek - közölte Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője.

A kampányt a Földművelésügyi Minisztérium is támogatja. Czerván György, a tárca államtitkára szerint a sertéságazat kibocsátása 2017-ben 239,5 milliárd forint volt, amely 9,2 százalékkal növekedést takar és a mezőgazdaság 2500 milliárdos teljes kibocsátásának 9,4 százalékát tette ki.

Az AMC és a VHT egy megállapodást is aláírt, amely szerint kölcsönös tájékoztatással, adatszolgáltatással, ismeretek és eredmények megosztásával kívánják stabilizálni a sertéságazatot. Elsősorban a sertésállomány csökkenésének megállítását és az ágazatban dolgozók helyzetének javítását helyezik előtérbe.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?