Látszólag Orbánnal szemben is szavaztak fideszesek, de mégsem

agrarszektor.hu
Elutasította a parlament igazságügyi bizottságának fideszes és KDNP-s többsége azt az MSZP-s törvényjavaslatot, amely alapján könnyebb lett volna komoly börtönbüntetést kiszabni az állatkínzókra. A közelmúltban állatvédő szervezetek tüntettek a szigorításokért, és Orbán Viktor miniszterelnök is kiállt az állatvédők mellett. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ugyanakkor nemrég a parlamentben már bejelentette, hogy a szabályozás szigorítását akarja kezdeményezni a kormánynál, az igazságügyi tárca pedig tárgyalásokat kezd az állatvédő szervezetekkel. Úgy tűnik tehát, a kormány kívánja kézbe venni az ügyet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hatalmas tüntetést tartottak nemrég állatvédő szervezetek annak érdekében, hogy a parlament szigorítsa az állatkínzások büntethetőségi tételeit. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága - írja a 444.hu - most mégis elutasította azt a törvénymódosítási javaslatot, amelyet az MSZP nyújtott be a büntetési tételek szigorítása érdekében.

A döntéssel a bizottság kormánypárti többsége látszólag szembement Orbán Viktorral, aki nemrég Facebook oldalán is kiállt az állatvédők mellett. Csakhogy a közelmúltbeli nyilatkozatok szerint az MSZP-s indítvány elutasítását az magyarázhatja, hogy a kormány saját maga akarja kézbe venni az ügyet.

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A kormányfő hírek szerint felkérte Trócsányi László igazságügyminisztert, hogy vizsgálja meg az állatvédők követeléseit. Ennek nyomán Völner Pál, a tárca államtitkára bejelentette, hogy konzultációt kezdenek az állatvédő szervezetekkel.

A napokban a parlamentben Fazekas Sándor is úgy foglalt állást, hogy a földművelésügyi tárca szigorításokat kíván kezdeményezni a kormánynál. A minisztérium arra törekszik, hogy a Büntető törvénykönyvben az állatkínzás alapesetét vétség helyett nyilvánítsák bűntetté, és növeljék a büntetési tételkereteket is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?