2017. november 21. kedd Olivér

Hírek - Állattenyésztés

Lázár a madárinfluenzáról: gazdasági károk lesznek

Az emberi egészséget nem veszélyezteti, de gazdasági károkat okozhat az a madárinfluenza-vírus, amelyet hazai baromfitelepeken is kimutattak – szögezte le kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter folyamatosan tájékoztatja a kormányt a kialakult helyzetről.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A legfontosabb, hogy sikerüljön megállítani a járványkitöréseket – derült ki a kormányinfós tájékoztatón. A madárinfluenza nálunk kimutatott vírustörzse emberi megbetegedéseket nem okoz, de Lázár János szerint gazdasági károkat előidézhet. Fazekas Sándor folyamatosan tájékoztatja a kormányt a helyzetről – tette hozzá a miniszter.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Mint ismert, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) előbb egy Békés megyei pulykatelepen, majd egy Bács-Kiskun megyei kacsafarmon mutatta ki a madárinfluenza vírust. Emiatt már számos unión kívüli ország léptetett életbe korlátozó intézkedéseket a magyar baromfitermékekkel szemben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu