Lázár János megvédte Czerván Györgyöt a lovasbalhéban

agrarszektor.hu
Megvédte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Czerván György földművelésügyi államtitkárt, akik egy szilvásváradi kormányberuházás kapcsán az a vád ért, hogy beosztását kihasználva nyomást gyakorolt ifj. Bozsik Józsefre, a fogathajtók volt szövetségi kapitányára. Lázár János szerint Czerván György kijelentései nem voltak megfélemlítők, hanem egy kormányzati beruházás presztízsét védték.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Czerván György a kormányzati struktúra egyik legjobb államtitkára és a Fidesz egyik legjobb politikusa - fogalmazott Lázár János kormányinfós tájékoztatóján. A miniszter azzal kapcsolatban mondott véleményt, hogy Czerván Györgyöt hatalmi visszaélés vádja érte egy szilvásváradi kormányberuházás miatt.

A HVG cikke számolt be egy olyan telefonbeszélgetésről, amelyben Ifj. Bozsik József, a fogathajtók volt szövetségi kapitánya bírálja a kormányberuházásként megépült szilvásváradi lovasközpontot, ahol a kivitelező Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége volt. A portál cikke szerint Czerván György magas beosztására utalva számon kéri ifj. Bozsik József megállapításait, majd burkolt nyomásgyakorlásként arra hívja fel a volt szövetségi kapitány figyelmét, hogy a kiemelt kormányberuházásról ilyen nyilatkozatokat ne tegyen.

Czerván György kijelentései nem voltak megfélemlítők - reagált az ügyre Lázár János, aki szerint nyomásgyakorlás helyett a hangfelvételen a beruházás presztízséért aggódó államtitkár hallható. Czerván György vérnyomása ritkán magasabb 110/70-nél, de sértőnek és bántónak érezte a kormányberuházás bírálatát - utalt a beszélgetés hangnemére a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03