Maguk ellen kérnek hatósági ellenőrzést a magyar tojástermelők

agrarszektor.hu
Elhatárolódik a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) intéző bizottsága azoktól a közelmúltbeli magyarországi esetektől, amelyeknél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kimutatta, hogy egyes hazai tojástermelők nem engedélyezett rovarirtó szert (fipronilt) használtak fel. Az intéző bizottság tagjai maguk kezdeményezik, hogy a Nébih ellenőrzést folytasson le náluk, és ennek vállalására biztatják a szövetség többi tagját is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Továbbra is biztonságos a magyar étkezésitojás-termelés - hangsúlyozza közleményében a Tojásszövetség. A szervezet intéző bizottsága elhatárolódik azoktól az esetektől, amelyeknél a Nébih vizsgálatai megállapították, hogy egyes hazai termelők nem megengedett rovarirtó szert, fipronilt alkalmaztak. Mint ismert, a Nébih közelmúltbeli vizsgálatai négy termékben mutatták ki a fipronilt a megengedett határérték feletti mennyiségben.

A Tojásszövetség hangsúlyozza, hogy a hazai tojástermelők döntő többsége csak olyan szereket használ fel, amelyek engedélyezettek és biztonságosak. A Nébih-listáján ma több mint 950 tojástermelő vállalkozás szerepel, amelyek közül 120 tagja a Baromfi Termék Tanácsnak (BTT), illetve a Tojásszövetségnek is. A tojástermelők az étkezési tojásokat továbbra is úgy állítják elő, hogy maradéktalanul betartják az élelmiszerbiztonsági követelményeket, így fogyasztók szempontjából is teljesen biztonságos módon működnek - rögzíti a közlemény.

A szövetség intéző bizottságának tagjai ennek alátámasztására úgy döntöttek, hogy önként kezdeményezik a Nébihnél, hogy a hivatal hatósági ellenőrzést folytasson le vállalkozásaiknál. A közlemény szerint az intéző bizottság arra biztatja a szövetség többi tagját is, hogy szintén önként kezdeményezzenek Nébih-vizsgálatokat saját gazdaságaikban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?