2018. január 18. csütörtök Piroska

Hírek - Állattenyésztés

Minden baromfit be kell zárni a madárinfluenza miatt

Elrendelte a baromfiállományok zártan tartását a madárinfluenza miatt Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyében Bognár Lajos országos főállatorvos. Az előírás célja, hogy a haszonállatok még kisebb eséllyel érintkezzenek vadon élő madarakkal.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A megjelent főállatorvosi határozat előírja, hogy Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyében valamennyi baromfit csak zártan lehet tartani – áll a Földművelésügyi Minisztérium közleményében. Bognár Lajos az intézkedést a hétvégi újabb hazai madárinfluenza kitörések, valamint a Németországban és Ausztriában is megjelent madárinfluenza esetek miatt léptette életbe, hogy ezzel is csökkenjen az állományok vadon élő madarakkal történő érintkezésének lehetősége. A rendelkezés nem egyedülálló Európában, a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel hasonló döntést hozott Németország, Hollandia és Franciaország hatósága is.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu