Nagyon divatba jött egy fideszes képviselő

agrarszektor.hu
Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság alelnöke lett a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) új elnöke. A politikus Fekete Balázst váltja a szervezet élén. Farkas Sándor most a mezőhegyesi ménesbirtok újraalapítását is felügyeli kinevezett kormánybiztosként.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A MÁSZ március 3-i, herceghalmi küldöttközgyűlésén 4 éves időtartamra, egyhangúlag választotta elnökévé Farkas Sándort. A politikus Fekete Balázst váltja az ernyőszervezet élén, aki nyolc évig tevékenykedett a szövetség elnökeként.

A Magyar Állattenyésztők Szövetségét a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ), a Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége (MSSZ), a Magyar Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége (MSZSZ) és a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetség (MJKSZ) alapította. Tagja továbbá a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete, a Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesülete és a Csincsillatenyésztők Országos Szövetsége. Az ernyőszervezet rendes tagja több mint húsz tenyésztői szervezet, pártoló tagja csaknem tíz, az állattenyésztéshez szorosan kapcsolódó vállalat, felsőoktatási intézmény, kutató- és pénzintézet.

A szervezet feladatának tekinti a magyar állattenyésztés társadalmi és gazdasági elismertségének fokozását, értékeinek ápolását. Részt vesz egyebek között az ágazati jövőképek felvázolásában, javaslatok kidolgozásában, segítséget ad az állattenyésztők számára hozzáférhető uniós és nemzeti támogatási lehetőségek kihasználásához, iránymutatásokat nyújt alkalmazott kutatásokhoz, fejlesztésekhez.

Az új elnökké választott Farkas Sándor ma kormánybiztosi feladatokat is ellát. Ő felügyeli a mezőhegyesi ménesbirtok újraalapítását. A ménesbirtokot állami tulajdonú mintagazdaságként kívánja működtetni a kormány.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55