2018. január 19. péntek Sára, Márió

Hírek - Állattenyésztés

Ponty és süllő kapott új minőségi védjegyet

A Magyar Halászati Operatív Program (MAHOP) mintegy 15 milliárd forintot kitevő forrásából 2,6 milliárd fordítható a halfeldolgozás feltételeinek javítására. A földművelésügyi miniszter új tanúsító halvédjegyet adott át.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A MAHOP 2,6 milliárdos támogatásával a halfeldolgozás fejlesztését és korszerűsítését, illetve új feldolgozóüzemek létesítését kívánják ösztönözni – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a „Minőségi magyar hal” tanúsító védjegy átadásakor. A tárcavezető szerint a védjegy a minőségi haltermelést szolgálja, mivel biztosítja a nyomon követhetőséget, illetve bizonyítja, hogy magyar termékről van szó. Egyre nagyobb az igény az év minden szakában elérhető, konyhakész halhús iránt - tette hozzá.

Fazekas Sándor most a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. buzsáki telephelyén termelt pontyra és a balatonlelle-irmapusztai telepén termelt pontyra és fogassüllőre adta át a tanúsítványt. A Minőségi magyar hal tanúsító védjegyet az Aranyponty Halászati Zrt. számára is átadta a földművelésügyi tárca vezetője a sáregres-rétimajori telephelyén termelt pontyra.

Fazekas Sándor szerint a magyar halfogyasztás az utóbbi években mintegy a harmadával 6 kilogramm körüli mennyiségre nőtt évente, fejenként, a tárca célja, hogy a tendencia folytatódjon. Az FM arra számít, hogy jövőre mintegy 40 Minőségi magyar hal tanúsító védjegybirtokos lesz. A védjegy-használatról egy olyan szakmai testület dönt, amelybe egyenlő számú szakértőt delegál a Földművelésügyi Minisztérium (FM), valamint a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL).

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu