Rettegnek Németország állattartói

agrarszektor.hu
Németországban lassan hadiállapot alakul ki az állattartók és az állatvédők között. Christian Schmidt mezőgazdasági miniszter állatjóléti kezdeményezésében ugyan hajlik a tartási feltételek további javítására, de ezt csakis önkéntes alapon várná el a termelőktől. Az állatvédők eközben folytatják birtokháborító, sokszor erőszakos akcióikat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Évek óta küzdenek a haszonállattartók a német aktivistákkal, akik a közvélemény csendes támogatását élvezve egyre inkább elszemtelenednek. A helyzet évekkel ezelőtt odáig fajult, hogy pulykák ezrei haltak meg egy félresikerült szabadítási akció következtében - félelmükben halálra taposták egymást a madarak, amikor az állatvédők rájuk törtek. De tetlegességre is akadt példa a a szabdságjogi harcosok és a tulaj között, amikor rajta kapta a birtrokháborítókat.

Végül a közelmúltban egy jogszabálymódosítás bűncselekménnyé minősítette át a birtokháborításnak ezt a speciális, erőszakos vállfaját. Azóta csak az aktivisták harcmodora változott: az éj leple alatt apró kamerákat szerelnek fel a telep azon pontjaira, ahol állatszállítás történik, beteg vagy elhullott állatok nagy valószínűséggel megjelenhetnek. Akcióikat a közösségi médiában közzéteszik, és rendszeresen demonstrációkat szerveznek a nagyüzemi állattartás ellen, vagy azért, hogy fogdában ülő bajtársaik mellett tüntessenek.

Most a baromfitartók szövetsége a következőket ajánlja a tagjainak:
1. Gondoskodjanak róla, hogy az istállók gondosan zárva legyenek.
2. Fokozottan ügyeljenek az állat-egészségügyi menedzsmentre: minél kevesebb legyen a gubassztó vagy elhullott jószág.
3. Az elhullott állatok konténere vagy a beteg állatok elkülönítője különösen veszélyeztetett pontok: rendszeresen kutassa át kamerák után!
4. Ha megtalálja a felvevőt, akkor értesítse a rendőrséget.
5. Hívja ki az állatorvost is, hogy igazolni tudja az állatok egészségügyi állapotát. Erre később szüksége lehet a bírósági eljárás során!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?