Sajtóközlemény: Az AQUA-PET Kft. hivatalos állásfoglalása a szennyezett ásványvizekről

agrarszektor.hu
Budapest, 2012. január 11. - A médiában nagy visszhangot váltott ki, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUA-PET Italgyártó és Kereskedelmi Kft. palackozó üzeme ellen, mivel mikrobiológiai szennyezettséget állapított meg a cég két termékénél.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az AQUA-PET ezúton kívánja tisztázni a kialakult helyzetet és szeretné megnyugtatni fogyasztóit.

A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatóságának képviselői 2011. december 6-án tartottak helyszíni ellenőrzést az AQUA-PET Kft. csányi palackozó üzemében, amelynek során mintát vettek további vizsgálat céljából. A Hatóság tájékoztatósa szerint, a vizsgálat eredményei egyes mintavételi tételek esetében Coliform szennyeződést találtak a cég két termékében, ezért felszólították a céget ezen termékek forgalomból történő azonnali kivonására.

A kivonás a két termék egy-egy cikkelemének, adott gyártási sorozatát érinti:
- SAGUARO PANNON-AQUA, 2 literes, szénsavmentes ásványvíz
2011. november 25-i gyártási sorozat
- S-BUDGET, 2 literes, szén-dioxiddal dúsított ásványvíz
2011. december 6-i gyártási sorozat

A határozat kézhezvételét követően az AQUA-PET Kft. azonnal fellebbezéssel élt. Ezzel egyidejűleg a cég a hatósági ellenmintát benyújtotta felülvizsgálatra az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) Vízhigiéniés és Vízbizottsági Főosztályához. Az OKI a benyújtott hatósági ellenminták alapján a szóban forgó ásványvíz minőségét megfelelőnek ítélte, és nem találta benne az első-fokú Hatóság által megállapított szennyeződést. Az AQUA-PET Kft. saját maga is mintát vesz minden egyes gyártás során, és a szóban forgó mintát a cég saját vizsgálatain is negatívnak találta.

"Mivel a saját vizsgálatunk és az OKI vizsgálata is negatív eredményt mutatott a szóban forgó minták esetén, értetlenül állunk a Heves Megyei Hatóság vizsgálati eredményei előtt. Véleményünk szerint a szennyeződés csakis a gyártási folyamaton kívül kerülhetett a mintába" - mondta Solymos János az AQUA-PET Kft. ügyvezető igazgatója. "Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy utána járjunk az ügynek, tisztázzuk magunkat, és minden kételyt kizáróan megnyugtassuk fogyasztóinkat az általunk forgalmazott ásványvizek megbízható és kitűnő minőségével kapcsolatban."

Az AQUA-PET Kft. csányi palackozóüzeme egyike Magyarország legkorszerűbb üzemeinek, amelynél alapvető fontosságú a minőségi előírások maximális betartása. Az AQUA-PET üzeme IFS minősítéssel rendelkezik, amely az egyik legszigorúbb európai élelmiszerbiztonsági rendszer. Az üzem IFS auditjának megújítására nemrégiben került sor. E mellett a cég termékeinek minőségét rendszeresen ellenőrzi az SGS Fresenius Intézet (Institut Fresenius), amely a legnagyobb európai vízvizsgálati cég.

Az AQUA-PET Kft. a szóban forgó minták felülvizsgálatát kérvényezte az illetékes hatóságoknál, és fellebbezet a mostani határozat ellen. A cég - ahogy eddig is tette - a jövőben is mindenben igyekszik együttműködni a hatóságokkal, és kész bármilyen fórumon kiállni termékei minőségért.

Az AQUA-PET Kft. ezúton kéri azon fogyasztókat, akinél esetleg található a szóban forgó két gyártási napon palackozott termékekből, hogy további ügyintézés céljából hívják a 06-70-233-23-33-a telefonszámot.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?