Szingapúr is úgy döntött, kitiltja a magyar baromfit

agrarszektor.hu
A Békés megyében kimutatott madárinfluenza-vírus miatt Szingapúr is korlátozta a magyar baromfi, és baromfitermékek bevitelét. Így már öt Európai Unión kívüli ország tiltotta meg az élőbaromfi és különböző baromfi termékek exportját az érintett megyéből vagy Magyarországról.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Eddig a Dél-Afrikai Köztársaság, Izrael, Japán és Hong-Kong jelentett be korlátozást magyarországi baromfi bevitelére, Hong-Kong csak Békés megyére vonatkozóan. Most pedig Szingapúr is korlátozó intézkedéseket jelentett be.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Bognár Lajos országos főállatorvos a Kossuth Rádió műsorában elmondta, már tárgyalnak a legfontosabb kereskedelmi partnerekkel az estleges exportkorlátozásokról. Az a cél, hogy a korlátozás legfeljebb a Békés megyében tartott állatokra vonatkozzon. Újabb madárinfluenza megbetegedésről a Nébih nem kapott bejelentést.

Az Európai Unión belülre valamennyi, korlátozás (védő- vagy megfigyelési körzet) alá nem vont területről lehet baromfit és termékeket is kiszállítani. A járványügyi helyzet függvényében a korlátozások változhatnak, enyhülhetnek. Ezért a Nébih javasolja, hogy az érintettek a szállítások előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről a hivatal folyamatosan frissülő weboldalán.

Mint ismert, a Nébih laboratóriuma múlt pénteken igazolta magas patogenitású madárinfluenza-vírus (H5N8) jelenlétét egy Békés megyei pulykatartó gazdaságban. Az érintett tótkomlósi állattartó telepen hétfőn befejeződött a mintegy kilencezres pulykaállomány felszámolása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55