Szingapúr már nem fél annyira a magyar madárinfluenzától

agrarszektor.hu
Enyhítette a magyar baromfitermékek exportját érintő retorziókat Szingapúr. Egy újabb madárinfluenza-járvány kitörésekor csak a járvánnyal érintett magyar megyék és a korlátozás alá vont területek veszítenék el lehetőségüket a szingapúri exportra. A távol-keleti ország az elsők között volt, ahol a 2016-os magyarországi madárinfluenza miatt megtiltották a magyar baromfitermékek bevitelét.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elismeri a szingapúri hatóság a magyar állategészségügyi felügyelet madárinfluenza elleni védekezéssel kapcsolatos rendelkezéseit - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. Magyarország bemutatta a Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) előírásai szerinti intézkedéseket, így a szingapúri fél lehetőséget biztosított arra, hogy madárinfluenza-járványok esetén ne az egész országra vonatkozzon a behozatali tilalom a jövőben. Ha Magyarországon újabb járvány törne ki, csak a járvánnyal érintett megyék és a korlátozás alá vont területek veszítenék el lehetőségüket arra, hogy onnan élő baromfit, baromfihúst, baromfihús-készítményt, illetve tojást és tojáskészítményt exportálhassunk Szingapúrba.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


Bognár Lajos országos főállatorvos tavaly határozatban jelentette meg azokat a minimális járványvédelmi intézkedéseket, amelyeket a magyarországi baromfitartóknak be kell tartaniuk a betegség megelőzése érdekében. A magyar hatóság folyamatosan ellenőrzi az említett járványvédelmi követelmények teljesítését, és amennyiben az állattartók betartják az előírásokat, magyar szempontból hasonlóan pozitív döntéseket hozhatnak más országok is - szögezi le a minisztérium.

A 2016-os magyarországi madárinfluenza-járvány megjelenése után a szingapúri illetékes hatóság az elsők között tiltotta meg Magyarország teljes területéről a baromfitermékek exportját. Magyarország 2017. augusztus 24-én nyerte vissza mentességét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?