Újabb túlkínálat bontakozik ki a sertéspiacon

agrarszektor.hu
Hacsak nem találunk újabb piacokat az európai sertésnek, akkor a szépen megindult árak megint bezuhannak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Múlt év második felében az Európai Unióban a malacok és karkaszok ára esni kezdett, különösen telítetté vált a piac Németországban, ahol még mindig a  legtöbb sertést vágják a kontinensen (bár állománynagyság terén Spanyolország már lekörözte). A vágások mennyiségi fölénye kezd nyugatról (Németország, Dánia, Franciaország, Belgium) délre (Spanyolország), illetve Közép-Európába (Lengyelország) áttolódni. Lengyelországban az afrikai sertéspestis fenyegető közelsége vet árnyékot a szektorra - áll az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) jelentésében. 

A viszonylag alacsony takarmányozási költségek tavaly hatékonyabbá tették a termelést, miközben a félsertés magas ára és a kereslet növekedése is arra ösztönözte a termelőket, hogy minél több malacot hízlaljanak. 2017 közepén megugrott a malacok előállítása is, ami a kocaszám emelkedését eredményezte. Ez előrevetíti, hogy 2018 első háromnegyed évében emelkedni fog a vágások száma. Európa továbbra is nélkülözi az orosz piacot, miközben egyre erősödő konkurenciával kell számolnia Ázsiában is. Ezért arra kényszerül, hogy újabb értékesítési lehetőségeket keressen. Ha a szektor nem képes elmozdulni a tavalyi exportszintről, akkor a felhalmozódó készletek további nyomást fognak gyakorolni az európai sertésárakra.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02