Veszett rókákat üldözünk Kárpátalján

agrarszektor.hu
Megállapodás született a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és az ukrán Agrárpolitikai és Élelmiszerügyi Minisztérium között arról, hogy a kárpátaljai területen végrehajtják a rókaveszettség-felszámolási programot. A megállapodással az érintett kárpátaljai és magyarországi területek mindinkább védetté válnak a járványos betegséggel szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A nyáron létrejött megállapodás az idei vakcinázási kampányra vonatkozik, de várhatóan a következő évben is folytatódik, amire az Európai Unió társfinanszírozása is lehetőséget nyújt - olvasható az FM tájékoztatásában. A veszettség-felszámolási programban az Európai Unió társfinanszírozással támogatja a vírus elleni vakcinák beszerzését, valamint annak kézi és repülőgépes kihelyezését Kárpátalján és a magyar határ mentén kijelölt, mintegy 10 ezer négyzetkilométeres területen.

A veszettség mind emberben, mind állatban halálos kimenetelű agy- és gerincvelő-gyulladást okoz. Mivel a tünetek jelentkezése után a betegséget gyógykezelni nem lehet, egyedüli védekezési mód a megelőzés, azaz a vakcinázás, amely a Kárpátalján élők védelmét is garantálja.

Ukrajnában a veszettség az elmúlt években - több száz háziállat és vadon élő állat halála mellett - emberi haláleseteket is okozott. Ezért kiemelt jelentőséggel bír, hogy már az ukrán országhatárokon belül sikerüljön megállítani a veszettség vírus terjedését - áll a közleményben. Így a kárpátaljai lakosság mellett Magyarország, illetve az Európai Unió területének védettsége is biztosítható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?