45 milliárdot kapnak a szőlészek és a borászok

agrarszektor.hu
Évente 29 millió euró, összesen több mint 45 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a szőlő- és borágazat támogatására a 2018 végéig tartó ötéves időszakban. Idén 2,9 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe, ez a tavalyihoz képest minimális növekedést jelent.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több mint 45 milliárd forint, 145,5 millió eurós uniós támogatással gazdálkodhat a szőlő-és borágazat a 2018 végéig tartó ötévese időszakban - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM)  államtitkára. Ez évente 29 millió eurónyi forrást jelent. Már megkezdődtek a tárgyalások a következő pénzügyi időszak támogatásairól, a magyar javaslatot 2018. március 1-ig kell eljuttatnia a Brüsszelbe.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


Borszőlőből a várható országos termésátlag az előzetes becslés alapján hektáronként 6,3 tonna lehet, amelyből 2,9 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe, a tavalyi 2,82 millió hektoliterrel szemben. Az emelkedő termésmennyiség ellenére sikerült megőrizni a tavalyi szőlőárakat, ezért az alacsonyabb növényvédelmi költségek és a magasabb terméshozamoknak köszönhetően nőhet a gazdák jövedelme .

A szaktárca idén megalkotta a kisüzemi bortermelői regisztert, amellyel csökkentek az ezer hektoliternél kevesebb bort előállító üzemek adminisztrációs terhei. 2013-ban megkezdődött a Nemzeti borkiválósági program is, amelynek célja, hogy a borászatoknak ingyenes megjelenési és promóciós lehetőséget biztosítson, valamint kalauzzal könnyítse a fogyasztók vásárlási döntéseit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?