2018. január 19. péntek Sára, Márió

Bor-Italok (26. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Sör-, bor-, pálinkapiac, borászat és szőlészet témakoreiben! Írunk a legújabb fejlesztésekről, előrejelzésekről, új márkákról és egyéb hírekről. Tudjon meg többet!

Soltvadkerten 260 liter javított bort találtak, a tétel alkoholtartalmának 80 százaléka származott répacukorból – olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján. Ráadásul a Bács-Kiskunk Megyei MgSzH, élelmiszer biztonsági...
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával elkészült és már át is adták a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját Boldogkőváralján – olvasható a Piac&Profit honlapján. A 90 milliárd forintos beruházás...
Brüsszel engedélyezte a borászoknak, hogy feljavítsák mustsűrítménnyel boraikat. Erre azért van szükség, mert az idei évben olyan kevés volt a cukor a szőlőben, hogy a borokban kevés alkohol alakulna ki, mely azok eltarthatóságát és...
Megnövekedett a kereslet a kertészeti termékkereskedők egyes csemetefajtái iránt, mivel a drága gyümölcs sokakat saját termesztésre sarkall – olvasható a Zalai Hírlap tegnapi cikkében.
Lassacskán véget ér a főszüret Magyarországon. A hivatalosan október 9-10-e környékén kezdődő, kései fajták szüretelése legkésőbb e hónap utolsó heteiben befejeződnek – tudta meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárától...
Az idén 8 éves Agárdi Pálinkafőzde erjesztési-lepárlási tanfolyamot indít magánfőzőknek, ennek oka az a kormányrendelet, mely engedélyezi az otthoni főzést. A szeminárium-sorozat 2011 januárjától indul, és az idei év decemberének...
Maximum 150 ezer forintos hektáronkénti áron vehet a tulajdonosi jogokat gyakorló MVH-tól szőlő-újratelepítési jogot az érdeklődő. Az árat több tényező csökkentheti, melyet külön szabályoz a magyar és uniós jog. Az érdeklődők...
A házi pálinkafőzés legalizálása igencsak megosztja a közvéleményt: a bérfőzők piacvesztéstől, a nagy pálinkaházak minőségromlástól és hírnévvesztéstől tartanak, ezzel szemben a pártolók úgy vélik, csak egy már hosszú évek...
Jövő héten lép hatályba az általában a házi pálinkafőzést lehetővé tevő törvényként emlegetett jogszabály. A pálinkások félnek a változásoktól – olvasható az Index.hu cikkében.
Az idei sok csapadék várhatóan komoly nyomot hagy a szőlőtermesztőkben. Gombafertőzések és korai rothadás okozta terménypusztulás jellemzi az idei szüretet.
Hogyan lesz egy kereskedelmi cég vezetőjéből borász? Milyen fejlődési út állhat egy kis pince előtt, és egyáltalán hogyan találhatja meg célközönségét? Agócs Sándor, gyöngyösi borász válaszolt kérdéseinkre.
Hogyan működhet gazdaságosan egy kis pincészet, és mi lehet a sikerének titka? Miklós Csabi, móri borász engedett betekintést az élményborászat világába, és adta meg a válaszokat kérdéseinkre.

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu