Ezeket a borokat nagyon megéri megvenni: a profik elárulták

agrarszektor.hu
Összegyűjtötték az idei tavasz legjobb vételeit - közülük sokat nem csak a borboltokban, hanem a diszkontokban is megtalálhatunk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A borral foglalkozó borok, szakportálok rendszeresen figyelik, hogy milyen izgalmas tételeket lehet kapni aktuálisan a boltokban. Ami igazán érdekes, hogy nem csak a klasszikus borboltokban, hanem a diszkontok, hipermarketek polcain is találhatunk olyan borokat, amelyekben nem csalódunk.

Hogy kerülnek ezek a jó borok a Tescóba és a Lidlbe? Kattints!

A Gault&Millau gasztronómiai szaklap Művelt Alkoholista című rovata most olyan borokat gyűjtött össze, amelyek igazi best buy-nak számítanak, azaz kiváló az ár-érték arányuk, tehát alacsony árukhoz képest nagyon jó minőségűek.

Nem meglepő, hogy a szakírók leginkább a nagy üzletláncokban (is) kapható tételekből szemezgettek, és olyan borokat válogattak, amiket - mint írják - a fajták, a borvidékek vagy éppen az árkategóriák etalonjainak tartanak, és újra megvennének, mert árazásuk is baráti.

A fehérek között megemlítik a 2015-ös Nyakas Chardonnay-t, amit éterien tiszta, intenzív ízűnek jellemeznek, valamint azt írják róla, hogy csupa gyümölcs, átütő frissesség, és ezért az árért nem mindenhol tudnak ilyen fehérbort készíteni, 1500 forintért nagyon megéri.

Hasonlóan jó véleménnyel vannak a Tesco Finest Picpoul de Pinet 2015 Languedoc-ról: a francia bor szerintük "tiszta és könnyed, zöldalma, barack és citrusok játéka, mely illatban ízben egyaránt magával ragad." Az áráról (1999 forint)pedig azt írják, hogy egyenesen vicc kategória egy dűlős furminthoz képest, az ilyen borokból van itthon óriási nagy hiány.

Bár 4100 forintba kerül, a best buy kategóriába sorolják a Bencze Családi Birtok Rajnai Rizlingjét, amelyről egyenesen úgy számol be a szakíró, hogy ilyen "éterien tiszta és kifinomult magyar bort évek óta nem kóstolt."

A vörösöknél is helyet kapott egy Tescós büdzsébajonok, az 1500 forintos Malbec Pays d'Oc 2015, amely yümölcsös és kifejező, csak úgy itatja magát.

A Lidlben is kapható 2015-ös Szeleshát K2 Kékfrankosról az a véleményük, hogy gömbölyded, kedvesen lágy textúrájú, ahogy egy szekszárdi vöröstől joggal várhatjuk. A jól fogyaszthatóság példaképe. és 2200 forintért szintén best buy-nak számít.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?