Hétvégi programajánló

agrarszektor.hu
Ősz lévén a bor megkerülhetetlen, országszerte egymást érik a legkülönfélébb borfesztiválok, szüreti mulatságok. Október első hétvégéjére is bőven kijutott ezekből, de annak sem kell elkeserednie, aki inkább valami másra vágyik.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

A csütörtök óta tartó rendezvényen Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői.

www.palinkaeskolbasz.hu


Villányi Vörösborfesztivál

Huszonöt borászat, hat pálinkaház és negyven kézműves mellett a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják a résztvevőket. Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák amellett, hogy az elmúlt egy-két évben készült primőr vagy a nagy évjáratú, különleges boraikat ajánlják, már az idei rozéjukból is töltenek az érdeklődők poharába. A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad a Benkó Dixieland Band, Vastag Csaba, a Vivat Bacchus, Tóth Vera, Király Linda és Király Viktor.

villany.hu/cikk/vorosborfesztival-2012


II. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

Vásár, koncertek és változatos családi programok az egész évben 14-16 Celsius-fokos tó mellett. A szervezők ezer kilogrammnyi pisztráng megsütését tervezik, a rendezvény ideje alatt 10 neves helyi borház kínálja a Balatoni borvidék jellegzetes borait.

www.pisztrangfesztival.hu


Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok rendezvény a Világörökség részét képező Tokaj-hegyalja borvidék bemutatkozása hagyományosan szeptember végén, október elején. A tokaji és a hegyaljai borokat ismerhetik meg a látogatók, továbbá népi hagyományokat ápoló művészeti csoportok is fellépnek a háromnapos programsorozaton. A szüreti napok leglátványosabb eseménye a szüreti felvonulás, melyen a Tokaj-hegyalja borvidék valamennyi települése részt vesz. A színpompás kavalkád Tokaj főutcáján és főterén vonul végig.

tokaj.varosom.hu/programok/gasztro/Tokaj-hegyaljai-Szureti-Napok-1.html

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?