Jubilál és "forrong" a kisüzemi sörpiac

agrarszektor.hu
A kilencvenes évek elején alakult 400-500 kisüzemi sörfőzde közül a 2000-es évekre csak keveseknek sikerült a megújulás és életben maradás. A huszonöt éves jubileumhoz eljutott iparág szerencséje, hogy az új generáció körében divattá vált a kézműves sörök fogyasztása.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Forrásban van a kisüzemi sörpiac, virágkorukat élik Magyarországon az újhullámos sörök, sorra nyílnak a sörfőzdék, soha ilyen zsongás nem volt még itthon ebben a szegmensben - derül ki az iparágról kiadott közleményből. Pedig a kilencvenes évek elején indult csaknem félezer kisüzemi sörfőzde közül a korábbi kedvezőtlen piaci viszonyok miatt csak néhányan maradtak életben. Fennmaradásukat az időről időre megjelenő új söröknek, és némely esetben a generációváltásnak köszönhetik.

A jobb bárokban, kocsmákban, éttermekben egyre inkább kötelező, hogy legyen "kézműves sör", amely a szemünk előtt válik a gasztronómia részévé. A hazai kisüzemi sörfőzdék között a legidősebb a Stari Sör, Tapolcán már negyedszázada készítenek kézműves italokat.

A pils, barna és ír vörös sörök mellett valódi gyümölcssöröket (meggy, szilva, grapefruit, fekete ribizli) és búzasört eddig is készítettek, kizárólag tiszta gyümölcs felhasználásával. A 25 éves születésnapra most egy, a hazai piacról szinte teljesen hiányzó sörtípussal, az amerikai lagerrel bővítik a kínálatot. Ez egy tradicionális német, és újhullámos amerikai komlók keverékével készülő karakteres sör.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?