2017. szeptember 26. kedd Jusztina

Hírek - Bor-Italok

Megkóstoltuk a Dreher csokis sörét

Szombaton rendezték a negyedik DreherFesztet, ahol a budapesti sörgyár különlegességei is csapra kerültek.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

15 ezer négyzetméteren várta a látogatókat (mintegy 6 ezer embert) szombaton a DreherFeszt. A 2014-ben létrehozott rendezvény az egyetlen olyan magyar fesztivál, amit egy sörgyárban rendeznek meg.

A sörgyártó őszi fesztiválja - amit idén negyedszerre rendeztek meg - a koncertek mellett a sörkülönlegességek miatt is érdekes volt.

Ebben az évben nyolcféle csapolt sör volt, ebből hat olyan, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható:

  • a Floral (bodzavirágos)
  • a Szűretlen
  • a Csokis Bak
  • a Fesztiválkomlós (ez kifejezetten a Szigetre készült)
  • a Hidegkomlós Tanksör
  • és a Mozaik Komlós Tanksör

A szervezők tájékoztatása szerint a legnagyobb sikert a nemrég dobozos változatban bevezetett Dreher Mozaik Komlós pasztőrözetlen tanksör változata és a Csokis Dreher Bak aratta.

A Csokis Bak

Helyszíni tapasztalataink szerint is sokan kóstolták meg a legkülönlegesebbnek számító, sötétbarna színű Csokis Bakot, ami egy édes-kesernyés, karamellás, enyhén gyümölcsös sörkülönlegesség, intenzív étcsokoládé aromával. Az ízén sokan meglepődtek az első kortynál, nagy magyar gyártótól ritkán lehet találkozni ilyen extrém ízvilággal. Az általunk megkérdezett fesztiválozók többsége úgy nyilatkozott, hogy venne ilyet a boltban is, leginkább az őszi/téli szezonban.

A fesztiválon sok helyen csapoltak tanksört. A tanksörök egyre népszerűbbek Magyarországon: a nagyobb szórakozóhelyeken, sörözőkben található sörtankok előnye, hogy a sör a szűrést követően azonnal a tankba kerül, onnan közvetlenül csapolják. Így a sör megőrzi természetes frissességét és zamatát.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu