Megkóstoltuk a Dreher csokis sörét

agrarszektor.hu
Szombaton rendezték a negyedik DreherFesztet, ahol a budapesti sörgyár különlegességei is csapra kerültek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

15 ezer négyzetméteren várta a látogatókat (mintegy 6 ezer embert) szombaton a DreherFeszt. A 2014-ben létrehozott rendezvény az egyetlen olyan magyar fesztivál, amit egy sörgyárban rendeznek meg.

A sörgyártó őszi fesztiválja - amit idén negyedszerre rendeztek meg - a koncertek mellett a sörkülönlegességek miatt is érdekes volt.

Ebben az évben nyolcféle csapolt sör volt, ebből hat olyan, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható:

  • a Floral (bodzavirágos)
  • a Szűretlen
  • a Csokis Bak
  • a Fesztiválkomlós (ez kifejezetten a Szigetre készült)
  • a Hidegkomlós Tanksör
  • és a Mozaik Komlós Tanksör

A szervezők tájékoztatása szerint a legnagyobb sikert a nemrég dobozos változatban bevezetett Dreher Mozaik Komlós pasztőrözetlen tanksör változata és a Csokis Dreher Bak aratta.

A Csokis Bak

Helyszíni tapasztalataink szerint is sokan kóstolták meg a legkülönlegesebbnek számító, sötétbarna színű Csokis Bakot, ami egy édes-kesernyés, karamellás, enyhén gyümölcsös sörkülönlegesség, intenzív étcsokoládé aromával. Az ízén sokan meglepődtek az első kortynál, nagy magyar gyártótól ritkán lehet találkozni ilyen extrém ízvilággal. Az általunk megkérdezett fesztiválozók többsége úgy nyilatkozott, hogy venne ilyet a boltban is, leginkább az őszi/téli szezonban.

A fesztiválon sok helyen csapoltak tanksört. A tanksörök egyre népszerűbbek Magyarországon: a nagyobb szórakozóhelyeken, sörözőkben található sörtankok előnye, hogy a sör a szűrést követően azonnal a tankba kerül, onnan közvetlenül csapolják. Így a sör megőrzi természetes frissességét és zamatát.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?