Nemzeti győztes lett az Agárdi Pálinkafőzde a Destillatán

agrarszektor.hu
Tavaly 6 százalékkal, 965 ezer hektoliterfokra nőtt a kereskedelmi forgalomba került pálinka mennyisége hazánkban. A bérfőzött párlatok esetében ugyanakkor bő 8 százalékos visszaesés mutatkozott. A magyar pálinka külföldön is hódít, legutóbb az ausztriai Destillatán, Közép-Európa legnagyobb párlatversenyén mérettettek meg a tüzes italok, ahol a magyar nemzeti győztes az Agárdi Pálinkafőzde lett.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyarországon 2016-ban a kereskedelmi forgalomba kerülő pálinka mennyisége mintegy 965 ezer hektoliterfok volt, 6 százalékkal több, mint 2015-ben. Bő 8 százalékkal csökkent viszont a bérfőzött párlat, 4 millió 757 ezer hektoliterfokról 4 millió 362 ezer hektoliterfokra - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

A hungarikumok közé tartozó szeszes italok rendszeresen vesznek részt külföldi megmérettetéseken is. Legutóbb az ausztriai Destillatán, Közép-Európa legnagyobb párlatversenyén összesen 119 főzde termékeit vizsgálták, Magyarországot 17 főzde képviselte. A versenyen 12 ország több mint ezer mintájáról mondtak véleményt a bírálók. A magyar nemzeti győztes az Agárdi Pálinkafőzde lett - közölte  Wolfgang Lukas, a versenyt rendező cég ügyvezető igazgatója a budapesti díjátadón.

Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa az MTI-nek arról beszélt, hogy a cég évente 20-25 ezer hektoliterfok pálinkát állít elő. A termékeik jelentős része belföldön fogy el, a kivitel 7-8 százalékot tesz ki. A cég árbevétele évi 300-400 millió forint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?