2017. március 24. péntek Gábor, Karina

Hírek - Bor-Italok

Soha nem látott siker a bormustrán

Top Gold elismerést, valamint két arany- és egy ezüstmedált kapott a Koch borászat a PAR Wine Award International versenyen. Ezen a nemzetközi bormustrán Magyarország még soha nem vett részt, ezért értékes különösen a Hajós-Bajai borvidékről származó pincészet Düsseldorfban elért eredménye.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A Top Gold elismerést a Koch Borászat a 96 PAR pontos Villányi Csanád Cuvée-vel hozta el. A vörösborok kategóriájában a Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 91 PAR ponttal, a Cabernet Sauvignon Prémium pedig 90 PAR ponttal szerzett aranyérmet, emellett egy ezüstmedált is kiérdemelt a magyar pincészet - mondta el Kiss Eliza kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos az MTI-nek.

A nemzetközi verseny, amelyen 21 ország borászatai mérettettek meg, fontos lehetőség volt a hazai borászat számára, hiszen ezen a nemzetközi bormustrán Magyarország még nem vett részt - hívta fel a figyelmet Kiss Eliza. Elmondta, hogy a PAR Wine Award International versenyen a hagyományostól eltérő rendszerben vizsgálják a borokat, amelyeknek főleg az analitikai jellemzőit pontozzák.

A versengést az úgynevezett PAR értékelésre építik, amely a borászatoknak és a kereskedőknek egyaránt hasznos információt nyújt arról, hogy mennyire állnak összhangban a vizsgált termékek az aktuális fogyasztói igényekkel.

A Koch borászat régóta foglalkozik azzal, hogy a hagyományos szőlőtermesztést át tudja állítani ökológiai gazdálkodásra. Közel 30 hektáron már vegyszermentesen gazdálkodnak - mutatott rá a miniszteri biztos.

Magyarország mellett a versenyen Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Románia, Moldova, Szerbia, Koszovó, Montenegró, Macedónia, Bosznia Hercegovina, Albánia, Görögország, Ciprus, Törökország, Georgia, Libanon és Izrael borai mérettettek meg.


 

Címlapon, most

A hétvégén rajtol a Forma-1 - Lépett a híres gépgyártó is

Lázár János megvédte Czerván Györgyöt a lovasbalhéban

A miniszter szerint nyomásgyakorlás helyett a presztízs megvédéséről volt szó.

Második Finnország aligha leszünk, de gyorsulhat az erdősítés

Az eddig is legaktívabb magánerdő-gazdálkodókat ösztönöznék telepítésre.

Nincs elég ökovetőmag az országban

Külön adatbázist vezet a Nébih.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ