Sör, bor, pálinka: ennyiért veheted meg a Szigeten

agrarszektor.hu
A fesztiválélmény része az italfogyasztás is: minden évben rengeteg sör és bor fogy, főleg az olyan gigarendezvényeken, mint a Sziget Fezstivál. Utóbbi idén 25 éves, és az ennek apropóján készült sörrel és borokkal várja a látogatókat, de mennyibe kerülnek ezek az újdonságok? Megnéztük a Sziget idei árlistáját.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Világos sör és roséfröccs - ezek a fesztiválok slágeritalai, hiszen könnyed nedűk, amelyek itatják magukat, és általában nem is a legdrágábbak a kínálatban. A Szigeten minden évben jelen vannak a magyar borvidékek legismertebb italai, ahogy a hazai pálinkakultúra legjobb reprezentánsai is. Idén debütál az új Sziget sör a Dreher jóvoltából, és a Sziget borok a Kristinus Borbirtok közreműködésével. Pálinkákból és más röviditalokból sem lesz azonban hiány, azt is megmutatjuk, hogy mennyiért vásárolhatod meg ezeket.

Sör

A Sziget Fesztivál legrégebbi beszállító partnere a Dreher Sörgyárak, amely már 23 éve szolgáltatja a sört a nyári rendezvényeken. A fesztivál 25. születésnapja alkalmából a sörgyár új főzettel állt elő: elkészült a Dreher Sziget Sör, egy Centennial komlóval készült lager, amely egyedül a fesztiválon elérhető, 700 forint/korsó áron.

A sima Dreher dobozos változata 800 forintba kerül, a Dreher alkoholmentes söre, a dobozos D24 560 forint, illetve a Kingswood cider csapon, 4 decis kiszerelésben, 820 forint.

Bor

A tavalyi évhez hasonlóan az idei Szigeten is a Borháló Kft. szállítja a borokat, amely a dél-balatoni pincészet, a Kristinus Borbirtok boraiból állította össze idei szortimentjét. A fesztiválokon fehérborból és rozéból nagyságrendileg több fogy, mint vörösből, a bor jelentős részét ugyanis fröccsként fogyasztják.

Az idei rendezvény három alapbora - a Kristinus Sziget Fehér, Kristinus Sziget Rosé Florian Zaruba, Kristinus Sziget Vörös - mellett a fesztiválozók a borászat palackos boraival is találkozhatnak: öt prémiumborból is lehet választani.

Egy deci bor 450 forintba kerül a három alapborból, a prémiumokból 600, a szóda pedig 60 forint. Egy nagyfröccsöt így 960 forintért mérnek, ami a borhálósok szerint a fesztivál környezetben elfogadható ár. A szortimentet a boltok polcain is meg lehet találni, 1300 forint/palack áron.

Feles

A fesztiválokon a rövidek is szépen fogynak, persze meg sem közelítik a sör- és borfogyasztás szintjét. Tavaly így is összesen 3200 liter pálinka fogyott a Szigeten, ami azt jelenti, hogy csak minden 18. sör mellé csúszott le egy feles is.

A röviditalokat fogyasztóknak már jobban a zsebükbe kell nyúlni. Pálinkából a Rézangyal kínálatából válogathatnak a fesztiválozók: 7 fajta érhető el, amelyekből 4 centiliter 1150-1350 forint. Hasonló árban mozog például a Finlandia, az Unicum és a Jack Daniel's.

Címlapkép: Marjai János, MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?