Több évtizedes mélyponton a világ bortermelése

agrarszektor.hu
Az idén várhatóan 8 százalékkal, több évtizedes mélypontra zuhan a világ bortermelése. A hatalmas csökkenés leginkább a világ három legnagyobb termelőjét sújtó rossz időjárásnak köszönhető.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A globális bortermelés 1961 óta a legalacsonyabb szintre, 246,7 millió hektoliterre csökken az idén. Az Európai Bizottság becslése szerinti a 36 éves mélypont jelentő, 8 százalékos csökkenés annak tudható be, hogy a világ három legnagyobb termelő országában, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban a legfontosabb termőterületeken rendkívül kedvezőtlen volt az idei év időjárása - írja felmérésében a nemzetközi szőlészeti és borszervezet (OIV).

Az OIV becslése szerint az olasz termelés 23 százalékkal, 39,3 millió hektoliterre, a francia 19 százalékkal, 36,7 millió hektoliterre, a spanyol termelés pedig 15 százalékkal, 33,5 millió hektoliterre esik vissza. Az Egyesült Államokban, amely a világ negyedik legnagyobb termelője és legnagyobb fogyasztója, várhatóan alig változik, és 23,3 millió hektoliter körül marad a termelés.

Ugyanakkor Ausztrália bortermelése várhatóan 6 százalékkal, 13,9 millió hektoliterre nő, Argentínáé pedig 25 százalékkal, 11,8 millió hektoliterre emelkedik. Kínával kapcsolatban az OIV azt feltételezi, hogy a kínai termelés a tavalyi 11,4 millió hektoliter körül alakul majd.

A termelés visszaesése következtében csökkenhet a túlkínálat is. Ezzel szemben az OIV a közép- és hosszú távú trendek alapján úgy becsüli, hogy a kereslet az idén 240,5 millió és 245,8 millió hektoliter között alakul, ami azt jelenti, hogy elmarad a csökkenő termeléstől.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?