Tokaji muskotály hódított a rangos borversenyen

MTI
Magyar siker született a Muscats du Monde rangos nemzetközi muskotály borversenyen. A franciaországi megmérettetésen a mádi Holdvölgy borászat sárgamuskotálya aranyérmet kapott és bekerült a top 10-es rangsorba is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Exaltation 2015 dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotály a mádi Holdvölgy borászatnak már a harmadik bora, amely aranyérmet nyert és a top 10-be került a franciaországi versenyen - derül ki a borászat közleményéből. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy-borok mindegyike a mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt.

Franciaországbanban idén 17. alkalommal rendezték meg a Muscats du Monde világversenyt. Az 55 fős nemzetközi zsűri 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott.

Az idén díjnyertes Exaltation 2015 kereskedelmi forgalomban még nem kapható. A borfajta több évtizedes érlelési potenciálja miatt a Holdvölgy minimum hároméves (hordós, majd palackos) érlelés után bocsátja piacra a bormárka tételeit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03