Új söröket hoz a Heineken: megtudtuk, mennyibe kerülnek

agrarszektor.hu
Május 9-ére, az Európa-napra időzítette új sörkollekcióját a Heineken. A sörgyártó két újdonságot is bemutat a magyar piacon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Beers of Europe néven dobott piacra sörszortimentet a Heineken. A sörgyártó/forgalmazó az agrárszektor.hu-t arról tájékoztatta, hogy az új szortimentnek tagja a magyar fogyasztók által már ismert cseh Krusovice és az osztrák Edelweiss, a termékcsomagot két belga sörkülönlegességgel, a spontán erjedésű, egyedi technológiával készülő meggyes Mort Subite Kriekkel és a legendás apátsági sörrel, az Affligemmel tavasztól egészítik ki.

A Mort Subite Kriek 0,25 literes, az Affligem pedig 0,3 literes kiszerelésben elérhető 2017. áprilisától a hagyományos kereskedelmi és vendéglátó egységekben 399 Ft/palack, illetve 455 Ft/palack ajánlott kereskedelmi áron. Az Edelweiss és Krusovice sörök 0,5 literes kiszerelésben kaphatók, előbbi 349 Ft/ palack, utóbbi 209 Ft/ palack kereskedelmi áron.

Új belgák a magyar piacon

A Mort Subite Kriek egy spontán erjedésű, egyedi technológiával készülő belga sör, mely a tölgyfa hordóban történő érlelés után, a meggyágyon pihentetik.

Az Affligemnek - sok más sörhöz hasonlóan - saját legendája is van: a 11. században az Affligem lovagok megépítették az Affligem apátságot, ami otthona lett a felső erjesztésű (ale) világos sörnek. Jellegét tekintve kellemesen telt, finoman kesernyés, komlós ízű sör, mely a háromféle komlónak és az egyedi élesztőnek köszönhetően enyhén citrusos aromával párosul.

Az osztrák Edelweiss-t már jóideje ismerik a magyar fogyasztók: a sör természetesen zavaros és jellegzetesen gyümölcsös ízű, a frissítő búzasör fűszeres aromájával.

Az 1517-ben alapított Krusovice Királyi Sörgyár egyike a legrégebbi cseh sörgyáraknak. Az ottani sör előállításához szükséges forrásvizet a Krivoklát Tájvédelmi Körzetből nyerik, a malátát és a komlót pedig a morvaországi Zatec környékéről szállítják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?