2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Élelmiszer

2x20 milliárd: ennyi támogatásra pályázhatnak a borászok

A borászati ágazat versenyképességének és energiahatékonyságának javítására fordíthatják a termelők azt a negyvenmilliárd forintos pályázati keretet, amelyet július 12-én hirdetett meg a Miniszterelnökség. A vidékfejlesztési forrásra mezőgazdasági termelők, valamint mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások nyújthatják be igényüket.
 
 

A 2007-2013 közötti uniós programozási időszak vidékfejlesztési programjában nem volt külön keret a borászati ágazat ilyen jellegű fejlesztésére – húzta alá sajtótájékoztatóján Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. A tárca az új Vidékfejlesztési Program tervezésekor egy új intézkedés bevezetésével mintegy 20 milliárd forint juttatott az ágazati szereplőknek, de a várható nagy igény miatt megduplázta, vagyis 40 milliárd forintra növelte a rendelkezésre álló forrást.

A most megjelent pályázati felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez, meglévő technológia vagy gépek korszerűsítéséhez, illetve építéssel járó fejlesztési beruházások megvalósításához. A választható tevékenységek körében – bizonyos korlátozások mellett – további források igényelhetők telepi infrastruktúra fejlesztésére, bortároló tartálykapacitásának bővítésére, valamint maximum 10 millió forint forrás nyerhető fahordó vásárlására.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás maximális összege 200 millió forint. Az érintettek 2016. szeptember 12. és 2018. szeptember 11. között nyújthatják be támogatási kérelmüket a www.mvh.gov.hu weboldalon. Az első értékelési határnap 2016. november 11. Az értékelési határnapokig benyújtott projekteket együttesen bírálják el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu