Mi történik itt? Őrülten drágul a vöröskáposzta ezeken a piacokon
Egy hosszabb stagnáló időszakot követően pár hét alatt 30%-kal nőtt a vöröskáposzta átlagára a szezon legvégére.
Legfrissebb hírek élelmiszeripar és élelmiszerpiac témában: az Agrárszektor Élelmiszer rovatában minden információt megtalálsz, ami élelmiszeripar, hús-, malom- és tejipar témában hasznos és fontos lehet akár a termelőknek, kereskedőknek, gyártóknak. Érdekel milyen hazai és nemzetközi változások zajlanak éppen az élelmiszeripariban? Tudni akar a jelentõsebb nemzetközi trendekrõl? Kíváncsi vagyok, hogy változik az egyes élelmiszerek ára, mely élelmiszerek drágultak, lettek olcsóbbak, mennyibe kerülnek éppen a boltokban, piacokon?
Az utóbbi 6 évben 250 ezer tonnával, csaknem 30%-kal csökkent a lengyel sárgarépatermesztés volumene.
A SPAR Regnum ma már évi 19 millió kilogramm bontott sertés- és 1,1 millió kilogramm bontott marhahús dolgoz fel.
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
Több milliárd ember élelmezéséhez járul hozzá a világon a krumpli, ez a fontos haszonnövény.
A technológia nem csak az öntözésre figyelmeztet, javaslatokat ad a népszerű házasításokra is.
A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
Ritka nyugalmi időszak tapasztalható az élelmiszerárak tekintetében az EU-ban, de Magyarországon még lehetnek meglepő fordulatok.
Az októbertől márciusig terjedő időszakban érkezik a 20 ezer tonna import paradicsom java Magyarországra.
Áprilisban megnőtt az érdeklődés a lengyel Gala alma iránt, pedig vannak gondok a minőségével.
Április közepén drágult az import szamóca Lengyelországban, ami elsőre furcsa lehet.
Egyelőre nincs jele, hogy Magyarországra is érkezett a fertőzött húsból, de ügyeskedők kijátszhatják a rendszert.
Kettősség alakult ki az import paprika nagybani árának alakulásában Lengyelországban.
Hiába indult be a szezon a megszokottnál jóval korábban, nem túl derűlátóak a magyar méhészek az idei évet illetően.
A kaliforniai robotizált gyorséttermi forradalom érdekes kérdéseket vet fel a munka jövőjéről.
Hiába csökkent a gabonaár, az adó többe kerül, mint a liszt - a bérköltségek emelkedése miatt pedig további drágulás várható.
Környezetterhelést mutató jelölési rendszert vezetne be a GVH az élelmiszerekre - a megvalósítás azonban még kérdéses.
A bortermeléshez nélkülözhetetlenek az alacsony környezetterhelésű technológiák.
Több mint két tucat ember került kórházba, egy pedig el is hunyt a fertőzött ukrán baromfihús miatt.
A baromfi esetében a termelők, a sertésnél a feldolgozók aggódhatnak az árak alakulása miatt.
Erősödik a saját márkás, a kényelmi, és az egészségtudatos termékek szerepe Magyarországon.
A kötelező akciók miatt a mai napig vannak olyan termékek, amelyeket 15%-os veszteséggel értékesítenek az üzletek.
Megszólalt a Kereskedelmi Szövetség főtitkára a kiskereskedelmi szektor helyzetéről.
Fel kell készülni arra, hogy biztosan lesz drágulás a henteseknél, de sokkal kisebb, mint egyébként lehetne.
Márciusban 3,6 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest.
A szőlészet hagyományairól és a klímaváltozásról is sokat elárul a csaknem háromszáz éve vezetett egyedülálló napló.
A lombtrágyázás egyre elterjedtebb, pedig pár évtizede még csak tüneti kezelésre javasolták ezt.
Idén először rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrofood Konferenciát, május 22-én Kecskeméten.
Versenyjogi aggályokba ütközik Kanadában a Bunge és a Viterra mezőgazdasági cégek fúziója.
A SPAR Regnum ma már évi 19 millió kilogramm bontott sertés- és 1,1 millió kilogramm bontott marhahús dolgoz fel.
Az április eleji nyárias idő a gombás fertőzéseket visszafogta, de a hónap közepétől kezdődő lehűlés és csapadék újra kedvező helyzetet teremt a kórokozóknak.
A Lindsay Zimmatickal csak a változás állandó!