2020. február 27. csütörtök Ákos, Bátor

Élelmiszer (2. oldal)

Olvassa el friss híreinket az Hazai élelmiszerpiac témakörében! Kíváncsi milyen hazai és nemzetközi változások zajlanak az élelmiszeripariban? Tudni akar a jelentősebb nemzetközi trendekről? Tőlünk megtudhatja azokat!

Tavaly ősszel 27 százalékot ugrott a megtermelt hagyma mennyisége az előző évhez képest. Nemcsak nálunk, hanem egész Európában bőségesebb a kínálat. Az árak azonban alig 20 százalékot mérséklődtek. A piacelemzők persze meg tudják...
A korábbi kutatások mind alábecsülték a kidobott élelmiszer mennyiségét, holland kutatók szerint a világon minden emberre naponta 500 kalóriányi elpocsékolt élelmiszer jut. Ha ez az élelmiszermennyiség nem menne a szemétbe, négy ember...
Február 5-én zárta kapuit a világ legjelentősebb édesség expója, az ISM Kölnben, amely idén lett 50 éves. A jubileumi rendezvény 148 országból 37 000 szakmai látogatót fogadott, és 76 ország 1 774 kiállítójának adott helyet. A német...
A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer alapfokozatára 2020. február 4-től lehet pályázni fogyasztói tej és tejföl termékekkel.
Csaknem 40 százalékkal kerül most többe a sertéspárizsi, mint tavaly februárban, ugyanakkor a rizs, a tojás és a sajt is látványosan megdrágultak tavalyhoz képest - derült ki egy friss Árkosár-felmérésből, amelyet 3 hazai boltláncban...
Ma jóval drágább a tojás, mint tavaly ilyenkor. A háttérben többek között az áll, hogy a 2016/2017. évi madárinfluenza-járvány után most került vissza minden a régi kerékvágásba, plusz történt néhány rendkívüli esemény is...
Elkészült Magyarország leghosszabb kolbásza. A kitüntető címet egy 3200 méter hosszú monstrummal sikerült elnyerni a győrvári Gasztronómiai Fesztivál és Böllérversenyen.
Januárban az egy évvel korábbihoz képest 116%-kal emelkedett a sertéshús ára Kínában. Decemberben ez a növekedés még „csak” 97%-os volt, tudhattuk meg a kínai nemzeti statisztikai hivatal adataiból. Ezzel együtt az ország élelmiszerárai...
A beltartalomra fókuszáló élelmiszer-fejlesztések egyik jellemző területe a rosttartalom fokozása, amelynek ígéretes lehetősége az inulin hozzáadása.
Több tanulmány, elemzés és újságcikk is foglalkozik azzal, hogy azzal tehetünk legegyszerűbben a klímaváltozás ellen, ha átalakítjuk a megszokott étrendünket. A legtöbb szakértő abban is egyetért, hogy a klímavédelem szempontjából...
Szín-, íz- és illathibásak a magyar borok, ez leginkább az olcsóbb árfekvésűekre igaz - állapította meg a szlovák Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet. A vizsgálatok alapján például a moldovai borok sokkal...
Hogyan gyártsunk jobb élelmiszert? Milyen anyagok oldódnak ki a csomagolásból az élelmiszerbe? Miért kell rendszeresen vizsgálni a növényvédő szereket és az apró gombák által termelt anyagokat? Hogyan csíphető el akár egy napon belül...
A mangalicatenyésztés nem csupán hagyományőrzés, hanem folyamatosan fejlődő, a 21. században is piacképes értékteremtés - jelentette ki az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a 13. Budapesti Mangalica Fesztivál...
A penzcentrum.hu arról ír, hogy idén év végén életbe léphet az a szabálymódosítás, melynek értelmében a trappista sajt előállításához sokkal szigorúbb kritériumoknak kell megfelelniük a gyártóknak. A portál szakértőket kérdezett...
Gyér érdeklődés mutatkozik a magyar méz iránt a külföldi vevők körében, így a felvásárlás gyakorlatilag szünetel - nyilatkozta Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke a Világgazdaságnak.
Januárban már a negyedik egymást követő hónapban nőttek a világpiaci élelmiszerárak, ezúttal elsősorban a növényi olajok, a cukor és a szemes termények drágulása miatt.
Már 3,3 millió élőállat lép be Németországba, de még így is kevesebb az előállított sertéshúsmennyiség - összegez a Német Statisztikai Hivatal. A változás ráadásul trendszerű. Ha ez így megy tovább, hamarosan a spanyolok áraihoz...
A színvonalas gasztronómia, de a sikeres élelmiszeripar sem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Sirha Budapest Nemzetközi...
2018-ban az Európai Unió teljes tejfeldolgozásának kétharmadát két termék uralta: a sajt és a vaj. A többi tejtermék, ideértve a fogyasztási tejet is, együttesen osztozott a maradék 33%-on. A tejfeldolgozó országok listájának élén...
Immár harmadik éve ünnepeljük február elsején a furmint világnapját, mely az első magyar szőlőtípushoz rendelt nemzetközi ünnep. Ennek alkalmából az IMO – Time for wine 3 érdekességet gyűjtött össze a tokaji borvidék csúcsgasztronómiában...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA

    A szakértő szemével

    Támogató:

    Agrárium 2020 Konferencia

    Az agrárium jelen és jövője

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu