2021. augusztus 3. kedd Hermina

Hírek - Élelmiszer

A királyleányka új ruhája

Bogányi Gergely munkája lett a „Cégér – Jó bornak tervezz címkét!” pályázat nyertese, a fiatal grafikus Csetvei Krisztina 2011-es királyleánykájának címkéjét gondolta újra. A beérkezett pályaműveket november 8-ig lehet megtekinteni az Akvárium Klubban.
 
 

A fiatal grafikusok és borászok közös gondolkodását elősegítése érdekében hirdette meg a pályázatot a Hybridart, melyre első körben 225 pályamunka érkezett be. Ezeket szakmai zsűri véleményezte, majd választotta ki közülük a tíz döntőst, akik lehetőséget kaptak a borászokkal való közös munkára. A döntős pályázók egynapos intenzív bortanfolyamon vettek részt, illetve az adott borászatban is több napot eltölthettek annak érdekében, hogy kellő mélységben megismerjék mind a borászt, mind a bort.

Az elkészült munkák értékelésénél a grafikai szempontok mellett az is fontos volt, hogy mennyire sikerült a pályázóknak megragadniuk a bor lényegét. A zsűri döntése értelmében az egymillió forint jutalommal járó első helyezést Bogányi Gergely érdemelte ki a fiatal móri borász, Csetvei Krisztina 2011-es királyleánykájához készített címketervével. A második helyet és a vele járó háromszázezer forintot a Hidden Characters (Nagy Dániel és Orbán Péter) nyerte el az etyeki Hernyák Tomi 2011-es pinot noirjához tervezett címkéjével.
Az Akvárium Klubban a pályaművekből rendezett kiállítás november 8-ig látható, az anyagot később római, berlini és párizsi magyar intézetekben állítják ki.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu