A Kőröstej látná el sajttal a jordán hadsereget

MTI
Az arab piacon erősítené pozícióját a Kőröstej csoport. A sajtgyártó cég idén is pályázik a jordán hadsereg ellátására kiírt tenderre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Amennyiben a Kőröstej elnyeri a napokban induló pályázatot, idén 200-300 tonna sajtkészítményt szállíthat Jordániába. A vállalat 2013 óta vesz részt a 100 ezres jordán haderő ellátásában, többek között osztrák, ausztrál és közel-keleti pályázókat előzött meg a tendereken - tájékoztat a cég közleménye.

A Kőröstej a legnagyobb magyar sajtexportőr, évi 30 ezer tonnás termelésének csaknem kétharmadát külföldön értékesíti. A kivitel túlnyomó többsége a Közel-Kelet arab országaiba kerül. Az exporttevékenység erősítésére utal, hogy ebben a hónapban már Afganisztánba is útnak indítottak 12 tonna sajtkészítményt.

Riad Naboulsi, a Kőröstej cégcsoport vezetője (középen) Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter társaságában (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

A cég Somogy, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében működtet üzemeket, és csaknem 1000 munkavállalót foglalkoztat. Értékesítéseinek nettó árbevétele 2014-ben megközelítette a 15 milliárd, 2015-ben pedig a 14 milliárd forintot.

A Kőröstej tulajdonosa a libanoni származású, orvosi diplomáját Magyarországon megszerző Riad Naboulsi. Eleinte kizárólag Libanonba exportáltak, majd a közel-keleti piacokon terjeszkedtek, az utóbbi években pedig az Európai Unió több országába is szállítanak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58