2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Élelmiszer

A szakmai csúcsszervezet is beszállt a dinnyeharcba

Csatlakozik a piaci szereplőket tömörítő Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruitveb) ahhoz, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hatósági és etikai eljárást kezdeményez a Tesco-Global Áruházak Zrt. ellen. A hazai dinnyepiacon az váltott ki botrányt, hogy a Tesco kilónként 99 forintra csökkentette a magyar dinnye fogyasztói árát, és az üzletlánc akciója visszahathat a felvásárlási árakra is.
 
 

Barátságtalan lépés, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. a magyar dinnyeszezon megkezdésekor kezd árcsökkentésbe - áll a Fruitveb közleményében. A terméktanács csatlakozik a NAK-hoz, amely hatósági és etikai eljárást kezdeményez az üzletlánc durvának tartott akciója miatt. Ezen kívül a Fruitveb is kéri a Tesco eljárásának kivizsgálását - áll a közleményben.

A termelők körében az váltott ki elégedetlenséget, hogy a Tesco 99 forintra csökkentette a magyar dinnye kilónkénti fogyasztói árát. Ahogy az agrárszektor.hu korábbi cikkében is megírta, a durva árcsökkentés miatt elképzelhető, hogy a termelők idén is demonstrálni fognak. Attól tartanak ugyanis, hogy veszteséges lesz a dinnyeértékesítés, ha az alacsony fogyasztói árak a felvásárlási árakra is visszahatnak.

A Fruitveb az elmúlt évekhez hasonlóan többször egyeztetett az áruházláncok képviselőivel annak érdekében, hogy a hazai dinnye megjelenésekor az áruházláncok felvehessék kínálatukba a magyar dinnyét - rögzíti a közlemény. A terméktanács szerint a Tesco-Global Áruházak Zrt. árcsökkentési akciója a vásárlók megtévesztését is eredményezi, mert időben egybeesik az Agrármarketing Centrum (AMC) és a NAK dinnyeszezont bevezető kóstoltatási akciójával.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben