2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Élelmiszer

A terrorizmus miatt ne szigorítsák a vadászati fegyvertartást

Fel kíván lépni Magyarország az ellen, hogy az unió szigorítsa a vadászati fegyvertartást. Brüsszel a terrorizmus miatt változtatna a szabályozáson, de a kormány szerint inkább az illegális határátlépést kellene megakadályozni.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Magyarország közösen lép fel Csehországgal és Lengyelországgal az ellen, hogy az EU a terrorizmus elleni védelemre hivatkozva korlátozni akarja a vadászok fegyvertartását – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) budapesti megnyitóján. Szerinte a bevált, jól működő szabályozás megváltoztatása helyett inkább az illegális határátlépést kellene megakadályozni.

Magyarországon egyszerűsödött a fegyvertörvény, és a szakmai szervezetek hozzájárulása nélkül nem kerülhet az Országgyűlés elé vadászatot érintő jogszabályi javaslat – húzta alá Semjén Zsolt. Emellett megállapodások jöttek létre a szakmai képviseletek és a minisztériumok, a természetvédők, illetve a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) között.

Az új vadászati törvény értelmében államilag fizetett tájegységi fővadászokat alkalmaznak. A kamarai törvény szerint pedig a vadászjegyekből származó bevétel az Országos Magyar Vadászkamaránál marad, míg az élőhelyfejlesztéshez vadgazdálkodási alapot működtetnek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu