Behozott román tyúkhúsban is kimutatták az ártalmas rovarirtót

Romániából származó tyúkhúsban is talált határérték feletti mennyiségű, tiltott rovarirtó szert a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az esetek miatti hatósági eljárás folyamatban van.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fagyasztott, zsigerelt kistestű tyúkok húsában is azonosította a haszonállattatásban tiltott, emberi egészségre ártalmas fipronilt a Nébih. A hivatal két esetben is kimutatta, hogy a magyar piacra szállított, Romániából származó termékek határérték feletti mennyiségben tartalmazzák a rovarirtó szert. Az ügyben a Nébih csupán annyit közölt, hogy az eljárások folyamatban vannak.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:

Mint ismert, a Nébih a nyugat-európai tojásszennyezési botrány kirobbanása után kezdte meg a tojástermékek, majd a baromfihúsok vizsgálatát a hazai piacon. Eddigi több mint 280 mintát ellenőriztek, amelyből csaknem 230 mérést zárták le. Összesen 12 esetben mutattak ki határérték feletti fipronilt, míg további 13 esetben határérték alatti mennyiségben azonosították a szert.

Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a szennyezések miatt a Nébih eddig két esetben tett feljelentést ártalmas, közfogyasztási cikkel való visszaélés alapos gyanúja miatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03