2020. május 30. szombat Janka, Zsanett

Hírek - Élelmiszer

Behozott román tyúkhúsban is kimutatták az ártalmas rovarirtót

Romániából származó tyúkhúsban is talált határérték feletti mennyiségű, tiltott rovarirtó szert a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az esetek miatti hatósági eljárás folyamatban van.
 
 

Fagyasztott, zsigerelt kistestű tyúkok húsában is azonosította a haszonállattatásban tiltott, emberi egészségre ártalmas fipronilt a Nébih. A hivatal két esetben is kimutatta, hogy a magyar piacra szállított, Romániából származó termékek határérték feletti mennyiségben tartalmazzák a rovarirtó szert. Az ügyben a Nébih csupán annyit közölt, hogy az eljárások folyamatban vannak.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:

Mint ismert, a Nébih a nyugat-európai tojásszennyezési botrány kirobbanása után kezdte meg a tojástermékek, majd a baromfihúsok vizsgálatát a hazai piacon. Eddigi több mint 280 mintát ellenőriztek, amelyből csaknem 230 mérést zárták le. Összesen 12 esetben mutattak ki határérték feletti fipronilt, míg további 13 esetben határérték alatti mennyiségben azonosították a szert.

Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a szennyezések miatt a Nébih eddig két esetben tett feljelentést ártalmas, közfogyasztási cikkel való visszaélés alapos gyanúja miatt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu