2021. április 16. péntek Csongor

Hírek - Élelmiszer

Bemutatták az új védjegyrendszer emblémáit: ez lesz a minőség garanciája

Sok-sok védjegy forog a piacon, amelyekre már nem is nagyon figyelünk. A kormányzat arra törekszik, kevesebb, de világosabb jelzést adjon a fogyasztóknak arról, hogy melyik élelmiszer finom és biztonságos. Ennek érdekében egy kétszintű védjegyrendszert vezetne be.
 
 

A Nébih eredményes munkájának köszönhetően a biztonságos élelmiszer mára alapelvárás lett. A védjegyekkel túlzsúfolt piacon azonban a magyar vásárlóknak szükségük van segítségre, ezért van igény egy olyan védjegy létrehozására, amely valódi garanciát biztosít a minőségre. Egy egyértelmű jelképre, ami a kiemelkedő minőségű élelmiszereket megkülönbözteti a piaci kínálatban szereplő más termékektől – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a védjegybemutató sajtótájékoztatón.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A rendezvényen szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az agrártárca államtitkára a sajtótájékoztatón ismertette a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszert, mely a termelőket, az előállítókat, a feldolgozókat, a forgalmazókat és a vásárlókat egyaránt érinti. A védjegyrendszernek két fokozata lesz. Az első az „alapszint”, melyre bármely előállító pályázhat, aki a vonatkozó uniós rendelet alapján e körbe tartozik és rendelkezik FELIR azonosítóval. Tehát mezőgazdasági termelők, kistermelők, élelmiszer-előállítást, -feldolgozást végző kis-, közepes és nagyvállalkozások, valamint sajátmárkás termékeket forgalmazó élelmiszer-kereskedelmi vállalkozások.

A második, „arany fokozat” esetében további független, a termék élelmiszer-biztonságára, minőségére, kedveltségére vonatkozó vizsgálatok alapján nyílik lehetőség a legkiválóbb termékek külön jelölésére. A szakemberek egy termékmustra során fogják összehasonlítani a vásárlói közönség számára elérhető készítményeket. Erre a fokozatra a legjobban szereplő termékekkel lehet majd pályázni és használatára 3 évig lesznek jogosultak az előállítók.

Forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu