Bivalytejet dolgoznak fel Gyomaendrődön

agrarszektor.hu
Átadták az 50 millió forintból felújított bivalytej-feldolgozó üzemet Gyomaendőrön. Az üzemben a mezőtúri bivalytelep tejét dolgozzák fel, és olasz sajtkészítő mesterek vezetik majd, olasz technológiával.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A meglévő, de évek óta nem termelő üzemet mintegy 50 millió forintból újították fel, 35 milliót a Földművelésügyi Minisztérium (FM), 4,5 milliót az önkormányzat adott hozzá, de a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és az olasz partnerek is hozzájárultak a beruházáshoz. Az üzemet olasz technológiával olasz sajtkészítő mesterek vezetik majd, három munkavállalónak és szeptembertől a diákoknak adva munkát, mint duális képzőhely. Az üzem a mezőtúri bivalytelep tejét dolgozza majd fel, naponta 1000-1200 liternyit. Elsősorban bivalymozzarellát és ricottát, kisebb mennyiségben bivalytejből készült joghurtféléket gyártanak majd, melyet a magyar piacon terveznek értékesíteni. A későbbiekben bivalytejből készült fagylalt gyártását is tervezik.

Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Tényleg felpörögnek a támogatási döntések? Merre tart a hazai húsipar? Hogyan lesz nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeriparunk? Álom vagy valóság a versenyképes állattenyésztés? Hogyan szabadulhatunk meg az import GMO-s szójától? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az üzem tejfeldolgozó és sajtmester képzésre kapott engedélyt, szeptemberben indulnak a képzések. A sajtüzemmel együttműködve szeretnék a Kárpát-medencei magyarok képzőhelyévé tenni az iskolát - közölte Davidovics László, a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola igazgatója.

2011 óta dolgoznak azon, hogy Mezőtúron bivalytelepet, Gyomaendrődön pedig tejfeldolgozó- és sajtüzemet hozzanak létre. Egy új gazdasági szegmens, a bivalymozzarella-készítés megteremtése Magyarországon a jövőbeni cél - árulta el Carlo Tiberi, a mezőtúri székhelyű magyar-olasz vegyesvállalat, az Italiagro Kft. egyik ügyvezetője.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?