2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Élelmiszer

Borzasztó alapanyagokból készítették a házhoz szállított ételeket (videó)

Több mint öt tonna alapanyagot és helyben készített félkész ételt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután ellenőrzést tartott egy házhoz szállító Pest megyei cégnél. Az egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzés során a hatóság elrendelte a problémás élelmiszerek megsemmisítését.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Összesen 58 tétel, több mint 5,5 tonna, döntő többségében nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési és fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a Nébih szakemberei egy dunakeszin található, házhoz szállítással foglalkozó cég hűtőkamráiban és raktáraiban - írja közleményében a hatóság. A jogsértő termékeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból és elrendelték megsemmisítésüket is.

Egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. Így például a zöldségátvevő kapu előterében, a kapuval szemben raklapokon, nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt és eltaposott zöldségdarabok borították. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, amelyek felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult a tevékenységre.

A Nébih az ellenőrzésről ezt a videót készítette:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu