Citrusos, körtés, virágos: megkóstoltuk a magyar Pale Ale-t

agrarszektor.hu
Az agrárszektor.hu szerkesztősége egyenesen a csapról kóstolta meg a Dreher új sörét: azt is megtudtuk, hogy a héten piacra dobott Pale Ale-hez milyen ételek passzolnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A sört Vásárhelyi István sörgasztronómus, a Sörgyártók Szövetségének tanácsadója mutatta be, aki elmondta, hogy az ale leginkább abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, kb. 15-21 °C -on végzik, a megszokott 10-14 °C helyett.

Míg a lagertől "egyszerű", tiszta ízeket várunk el, komlósságot, malátás jelleget, addig az ale sörök összetettebb ízhatást hoznak, a kesernyés ízbe gyümölcsös frissesség is vegyül.

A szakember kiemelte, hogy az új termékben háromféle komló található: Kazbek, Chinook és Citra komlóval készítik. Ez utóbbi egyfajta "sztárkomlónak" számít. Ízjegyeiben is megjelenik a körtés, citrusos, virágos gyümölcsösség, amit ezek a komlók hoznak.

A sörgasztronómus könnyedebb, tésztás, spenótos ételekhez, enyhén fűszerezett csirkehúshoz ajánlja a sört, amit a lagerek 4-7 °C-os fogyasztási hőmérsékletével szemben 10-12 °C-on érdemes kóstolni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?