2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Élelmiszer

Csányi cége tarolt a nagy sajtteszten

A Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi Sole-Mizo Zrt. trappista sajtja lett az első a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztjén. A Nébih összesen 26 terméket vizsgált meg, és csupán jelölési hibákat fedezett fel.
 
 

A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. tarolt a Nébih úgynevezett Szupermenta terméktesztjének trappistasajt-kóstolásán – közölte a hivatal. A kedveltségi vizsgálaton – ahol laikusok és szakértők értékelték a termékek külső megjelenését, színét, ízét, illatát és állományát – a szegedi cég 6 hetes érlelésű, Mizo trappista sajtja végzett az élen. A második egy lengyel előállítású termék lett, amelyet a szentjakabfai Food&Drinks Hungary Kft. forgalmaz. A harmadik helyet pedig a kaposvári Fino-Food Kft. 35 napig érlelt Fino 1889 sajtja szerezte meg.

A Nébih összesen 26 terméket vett górcső alá, és biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizte a tételeket. A minták közül 18 magyar és 8 külföldi előállítású volt. Zsírtartalom szempontjából pedig 19 zsíros, 5 félzsíros és 2 zsírszegény terméket teszteltek, amelyek között 1 laktózmentes is szerepelt.

A szakemberek mikrobiológiai és analitikai szempontból is ellenőrizték a tételeket. Az élelmiszerbiztonsági szempontoknak valamennyi trappista sajt megfelelt, de tíznél jelölési problémát találtak, és főként a tápértékjelölésnél fedeztek fel hibákat. A hiányosságok miatt a vállalkozásokat figyelmeztik és kötelezik a hibák kijavítására – közölte a Nébih.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu