Csodamálnát hozott a nyári hőség: hetekkel korábban indul a szezon

agrarszektor.hu
Három héttel hamarabb kezdődik idén a málnaszezon az Egyesült Királyságban. A gyümölcsnek kedvező tavaszi időjárásnak köszönhetően már június középen ellepheti a brit boltok polcait a gyümölcs, amely a sok napsütésnek köszönhetően ezen a nyáron sokkal nagyobb és jobb ízű, mint amilyen az elmúlt években volt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Már június közepén eláraszthatja a szupermarketek polcait a brit málna az Egyesült Királyságban, ami azt jelenti, hogy idén a megszokottnál három héttel korábban elkezdődik a málnaszezon - írja a www.farminguk.com. A termelők szerint a kedvező tavaszi időjárásnak köszönhető, hogy már most rengeteg a málna, és bíznak benne, hogy a szezon egészen november végéig tart majd. A melegnek köszönhetően idén sokkal nagyobbak, szélesebbek, illetve jobb ízűek lesznek az Egyesült Királyságban termesztett málnafajták. 

A britek általában úgy és olyan málnafajtákat ültetnek, amelyekkel folyamatosan biztosítható a nyári hónapok végig a boltok ellátása, az itt termesztett fajták ugyanis akár öt hónapon keresztül is képesek gyümölcsöt hozni. Szemben a hagyományos fajtákkal, amelyek mindössze 4-6 hetes időszakban virágoznak, és biztosítanak termést.

Tavaly május óta az Egyesült Királyságban csaknem 320 millió font értékű málna került értékesítésre, a vásárlók 16 százalékkal többet költenek a gyümölcsre, mint az ezt megelőző évben. A bogyós gyümölcsök, köztük a málna, a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkeznek az Egyesült Királyságban termesztett összes gyümölcs közül, 22,9 százalékot tesznek ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?