2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Élelmiszer

Csodamálnát hozott a nyári hőség: hetekkel korábban indul a szezon

Három héttel hamarabb kezdődik idén a málnaszezon az Egyesült Királyságban. A gyümölcsnek kedvező tavaszi időjárásnak köszönhetően már június középen ellepheti a brit boltok polcait a gyümölcs, amely a sok napsütésnek köszönhetően ezen a nyáron sokkal nagyobb és jobb ízű, mint amilyen az elmúlt években volt.
 
 

Már június közepén eláraszthatja a szupermarketek polcait a brit málna az Egyesült Királyságban, ami azt jelenti, hogy idén a megszokottnál három héttel korábban elkezdődik a málnaszezon - írja a www.farminguk.com. A termelők szerint a kedvező tavaszi időjárásnak köszönhető, hogy már most rengeteg a málna, és bíznak benne, hogy a szezon egészen november végéig tart majd. A melegnek köszönhetően idén sokkal nagyobbak, szélesebbek, illetve jobb ízűek lesznek az Egyesült Királyságban termesztett málnafajták. 

A britek általában úgy és olyan málnafajtákat ültetnek, amelyekkel folyamatosan biztosítható a nyári hónapok végig a boltok ellátása, az itt termesztett fajták ugyanis akár öt hónapon keresztül is képesek gyümölcsöt hozni. Szemben a hagyományos fajtákkal, amelyek mindössze 4-6 hetes időszakban virágoznak, és biztosítanak termést.

Tavaly május óta az Egyesült Királyságban csaknem 320 millió font értékű málna került értékesítésre, a vásárlók 16 százalékkal többet költenek a gyümölcsre, mint az ezt megelőző évben. A bogyós gyümölcsök, köztük a málna, a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkeznek az Egyesült Királyságban termesztett összes gyümölcs közül, 22,9 százalékot tesznek ki.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu