2019. december 5. csütörtök Vilma

Hírek - Élelmiszer

Csokoládégyártás: már felsőfokon oktatják

A magyarországi csokoládégyártás érzékelhetően a minőség irányába mozdult el - mondta Fazekas Sándor agrárminiszter egy szerencsi sajtótájékoztatón.
 
 

Egyre több a magas kakaótartalmú és a kézműves termék - méltatta a miniszter az ágazatot. Tavaly és tavalyelőtt 18 ezer tonna csokoládé készült Magyarországon, ennek csaknem harmada külföldi piacokon talált gazdára. Megjegyezte, hogy a csokoládégyártás és -készítés fejlődésére a felsőoktatás és a szakképzés is reagált, a gödöllői Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán már folyik ehhez illeszkedő oktatás, és több helyen szakképzés.

A miniszter a sajtótájékoztatón méltatta a Bonbon Kft. eredményeit, amely megőrizte a szerencsi csokoládégyártás évszázados hagyományait: egyszerre kézműves és nagyobb volumenű élelmiszeripari termék. Fazekas Sándor reményét fogalmazta meg, hogy Magyarország cukoripari helyzete megengedi majd, hogy a cukorgyártás is visszatérjen Szerencsre. (Klimatikus adottságaink azonban versenyhátrányt jelentenek a cukorrépa-termelésre alkalmasabb európai térségekkel szemben - agrászektor.hu.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu