2019. október 18. péntek Lukács

Hírek - Élelmiszer

Csúcstárgyalások: mire lennének vevők a kazahok?

A magyar vetőmagexport lehetőségeiről is szó volt a magyar-kazah miniszteri szintű tárgyalásokon. Magyarország síkra száll az agrárdigitalizáció elterjesztése mellett.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A mezőgazdasági élelmiszeripari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kairat Abdrakhmanov kazah külügyminiszterrel – áll a tárca közleményében. Magyarország kész könnyíteni a vetőmagexporttal kapcsolatos adminisztrációt, illetve vetőmagügyben szakmai egyeztetést és módszertanátadást javasolt. Szó volt a magyar-kazah kutatóintézetek közötti együttműködési megállapodásokról, illetve arról, hogy kazah diákok magyarországi agráregyetemeken végeznék tanulmányaikat.

Magyarország fejlődési lehetőséget lát az agrárdigitalizáció elterjedésében – szögezte le a közlemény szerint Fazekas Sándor. A növekedési lehetőség kihasználásához alkalmazkodni kell a klímaváltozáshoz, növelni kell az öntözött területeket és precíziós technológiákat kell alkalmazni - tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu