2019. augusztus 23. péntek Bence

Hírek - Élelmiszer

Daruinvázió várható Orosházánál

Minden eddiginél nagyobb létszámú, a friss számlálási adatok alapján 25 ezer költöző madár telel idén a Fehértónál, Orosháza közelében.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az eddigi enyhe télnek és a szántóföldeken maradt, viszonylag bőséges tápláléknak köszönhetően óriási létszámú madarat számláltak idén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság tájvédelmi területén.

A darvak szokás szerint északon, a skandináv országok területén költetnek, majd elindulnak Dél-Európa felé, sokuk pedig Magyarország déli részét választja telelésre.


A nemzeti park mérései szerint ilyen létszámban még soha nem teleltek darvak a kardoskúti Fehértó védett részén - húzta alá az igazgató. Ebből következően élményszámba menő, tömeges megjelenésükre számítanak az ornitológusok.

A tó területe azért is ilyen népszerű, mert egy közel hetven hektáros terület, ahol a természetvédelmi munkának köszönhetően sikerült visszaállítani a természetes élőhelyeket, az eredeti növényi és vízi környezetet.

Páratlan látvány, mikor a madarak 80-10 fős csoportokban húznak el a tó felett, illetve mikor napnyugtakor visszatérnek szálláshelyükre, és 15-20 kilométeres körzetben szállnak le, hogy táplálkozzanak - írja a hirado.hu.


Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu